Få et hurtigt overblik i ista app’en

istas app har fået en designmæssig ansigtsløftning, og samtidig er det blevet endnu lettere for forbrugeren at få et hurtigt overblik over forbruget.
Forbrugeren skal have mulighed for at få et hurtigt overblik over varme- og vandforbruget. Derfor har ista forbedret sin app. Der er mulighed for at sammenligne med ejendommens gennemsnitsforbrug og for at se forbruget i kroner, ligesom app’en generelt har fået et designløft.

Opsætningen er den samme, så brugervenligheden for dem, der kender app’en er helt den samme, men platformen er videreudviklet. ”App’en er rent betjeningsmæssigt bygget op, så den er  tilgængelig for alle. Den er enkel og funktionel, og man behøver ikke være ingeniør for at betjene den”, siger Torben Mathiasen fra ista/Varmekontrol.

Eget forbrug versus ejendommens gennemsnit

App’en har til formål at give et lynhurtigt overblik over, hvordan forbrugerens forbrug er, at gøre det synligt, og ikke mindst give forbrugeren mulighed for at reagere, hvis forbruget ikke ligger hvor det plejer at ligge.

Når app’en åbnes, kan man straks via søljer se, hvor stort ens forbrug er. Det nye er, at vi nu har lagt ejendommens gennemsnitsforbrug ind i søjlerne, så man hurtigt kan se, hvor meget varme eller vand man bruger i forhold til resten af ejendommens beboere.

Smileyer fortæller om forbruget

Smileyer ved hver søjle indikerer om forbruget er fint, om man lige skal holde et vågent øje med forbruget, eller om man bruger en del mere end naboerne. ”Så åbner man app’en, når man f.eks. sidder i bussen og ser man udelukkende glade smileyer, kan man roligt lukke den ned igen”, siger Torben Mathiasen.

Han slår fast, at det er vigtigt, at man kan se gennemsnitsforbruget for ejendommen og her ud fra stille sig selv spørgsmålet: ”Hvorfor ligger mit forbrug, hvor det gør? For app’ens formål er netop at skabe bevidsthed om varme- og vandforbruget, samt at give forbrugerne muligheden for at træffe et bevidst valg”.

For boligselskabet betyder det desuden, at de undgår mange henvendelser vedrørende varmeregnskabet, for forbrugerne ved allerede, at de evt. får en stor regning.

Viser opdaterede informationer

App’en bliver løbende opdateret, dataene hentes direkte i databasen, og dermed er det helt opdaterede informationer der vises.
Er der et lidt for stort forbrug, og vil man vide præcis, hvad de enkelte varme- eller vandmålere forbruger, kan man bevæge sig længere ind i app’en, eller man kan logge på ista online på sin computer og checke op på det.

Endvidere kan man vælge at se – i kroner, hvor meget mindre eller hvor meget større forbruget er måned for måned i forhold til de tilsvarende måneder sidste år. Det er for de fleste betydeligt lettere at forholde sig til.