Odečty

Vážení uživatelé bytů, ve Vašich domech v těchto dnech provádíme pochůzkové odečty spotřeby tepla a vody.

Tyto odečty vykonáváme ve dvou termínech, v řádném a v náhradním. Oba termíny určujeme a jsou pro Vás bezplatné. V případě, že jste v těchto termínech nebyli k zastižení, máte k dispozici následující dvě možnosti:

a) můžete si objednat termín individuálního odečtu na telefonním čísle 296 337 549 během pracovních dnů (Po-Pá) v čase od 8:00 do 16:00 nebo na e-mailové adrese odecty@ista.cz. Tato služba je zpoplatněná částkou 750,- Kč včetně DPH (zahrnuje cenu náhradního odečtu bytu včetně dopravy), kterou uhradíte přímo technikovi při návštěvě Vašeho bytu (NP).

b) provést si tzv. samoodečet, tj. podle níže uvedeného návodu zapsat hodnoty z jednotlivých přístrojů. Tato služba je bezplatná.

 

Poznámky:

Pokud nebudeme mít k dispozici údaje o spotřebě vystavujete se riziku, že Vám bude u tepla i odebírané teplé vody spotřební složka stanovena odhadem z průměrné spotřeby připadající na m2 plochy objektu s navýšením o 200% (Vyhláška o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům, č. 269/2015 Sb. podle zákona č. 67/2013 v platném znění).

Samoodečet není možné provést v případě, že je spotřeba tepla měřena odpařovacími rozdělovači topných nákladů.

 

Jakým způsobem provést samoodečet?

1) Vyberte si z níže uvedených fotografii typ rozdělovače topných nákladů nebo vodoměru a postupujte podle návodu, který se Vám zobrazí po kliknutí na vybraný přístroj.

2) Odečtené hodnoty (sériové číslo, aktuální hodnotu a hodnotu za minulé období pro RTN a sériové číslo a aktuální hodnotu spotřeby pro vodoměr) zapište do Protokolu o provedení samoodečtu.K odečteným hodnotám ještě vyplňte další údaje, které jsou v Protokolu uvedeny.

3) Vyplněný Protokol (případně i fotografie zařízení) zašlete co nejdříve na e-mailovou adresu odecty@ista.cz.

 
Děkujeme za spolupráci a v případě, že potřebujete poradit, kontaktujte nás na telefonní číslo 296 337 549 nebo na e-mailové adrese odecty@ista.cz
V případě dalších dotazů nás kontaktujte přes: