istaNyt kundemagasin

istaNyt er istas kundemagasin, hvor vi løbende giver dig nyttig viden, du kan bruge i hverdagen som ejendomsadministrator. Læs seneste nummer nedenfor.

Ønsker du at modtage istaNyt på email, kan du tilmelde dig via dette link. Så får du det direkte i din indbakke, hver gang et nyt udkommer.

Tilmeld nyhedsbrev

istaNyt oktober 2019

Branchens store samtaleemne: EED version 2.0

Branchens store samtaleemne igennem den senere tid har været EED version 2.0. Hvad kommer det helt konkret til at betyde for dagligdagen hos administratorerne, hos lejerne og hos os i ista?

I dette nummer af istaNyt har vi taget tyren ved hornene. Vi har valgt at spørge Niels Ladefoged, der sidder lige der, hvor beslutningerne træffes, nemlig i EU Kommissionens kontor for energieffektivisering om, hvorfor man mente, der var behov for et nyt energieffektiviseringsdirektiv, hvad det betyder for lejerne, hvordan det går med implementeringen og meget mere. Det og meget mere, kan du læse om i dette blad.

Læs hele Benny Mathiesens leder

Få helt styr på energieffektiviseringsdirektivet

EU’s energieffektivitetsdirektiv, oprindeligt vedtaget da Danmark sidst havde formandskabet for EU, er netop blevet revideret og moderniseret. Derfor har istaNyt talt med Niels Ladefoged, der sidder på EU Kommissionens kontor for energieffektivisering. Han fortæller om EED, om målene og om, hvad det betyder for lejerne.

Læs interviewet med Niels Ladefoged
 

Helt på det rene med GDPR

Hvad må man, og hvad må man ikke. Spørgsmålene har været mange siden persondataforordningen (GDPR) blev indført for lidt over et år siden, og ikke underligt har der også blandt istas kunder; administratorer og lejere været en vis usikkerhed omkring de data, der sendes til ista.

Læs hvordan ista behandler kundernes data
 

Snart skal alle målere fjernaflæses

Målere og varmefordelingsmålere, der installeres efter 25. oktober 2020, skal være fjernaflæste, og regnskaberne skal fremadrettet rumme informationer om bl.a. tidligere års forbrug, priser, CO2-udledning med mere. Det er budskabet i den nye version af EU’s Energi Effektiviserings Direktiv (EED), der trådte i kraft 25. december 2018.

Læs om de nye EU-krav her
 

ista i nyt domicil

”Vi sparer energi, får et bedre indeklima og medarbejderne får bedre og mere moderne arbejdsforhold”. Det fortæller adm. direktør Benny Mathiesen om det nye domicil, som ista flyttede ind i 1. oktober. istas nye kontorer og lager ligger godt 300 meter fra det tidligere, og derfor går det ikke ud over medarbejdernes transporttid. Samtidig skete flytningen uden hastværk, og kunne tage den tid, det tog.

Læs om istas nye domicil

ADE har ramt spot on

Timingen omkring lanceringen af ADE (Automatic Data Exchange) har ramt plet. Særligt hos de almennyttige boligselskaber, som lige nu er under pres i forhold til at optimere boligadministrationsomkostninger og sørge for, at huslejen ikke stiger. De leder med lys og lygte efter værktøjer, der kan være med til at sikre den rationalisering, som både beboere og det offentlige ønsker, og ADE er et væsentligt værktøj til at opnå dette.

Læs mere om ADE
 

ista er ”first mover”

I 2010 satte ista sig et mål om at 50% af porteføljen skulle bestå af fjernaflæste målere i 2018. Målet satte man sig for at imødegå de EU-krav om hyppige afregninger, man kunne forudse ville komme. Men udviklingen er gået meget hurtigere end forventet. I dag består over 75% af istas portefølje således af fjernaflæste målere med radiomoduler.

Læs om udviklingen og fremtiden inden for fjernaflæsning

Plus Bolig tog kampen op med Aalborg Varme:

Vi vil selv bestemme, hvem vi samarbejder med

I Plus Bolig vil man selv have indflydelse på vores valg. Direstør Mette Back Kær ser det som sit job at sikre den billigste varme til Plus Boligs lejere lejere, og det har man gjort”. Boligselskabet tog kampen op med Aalborg Varme A/S, der tog loven i egen hånd, og det har sparet beboerne for over 1,4 mio. kr. over de kommende 10 år.

Læs om Plus Boligs kamp for billig varme

ista bliver hørt

ista gør meget for løbende at informere kunder; administratorer og lejere om problemstillinger, lovændringer eller andet, der kan have indflydelse på deres hverdag og drift. Vi søger ganske enkelt hele tiden at varetage vores kunders interesse.

Læs hvordan ista senest har informeret

ista cykler for bæredygtigheden

Stefan Hansen har været aflæser hos ista i 14 år. Før jul foreslog han istas ledelse at skifte den traditionelle aflæserbil ud med en ista-elcykel, og siden februar har Stefan således kørt København tyndt på sin strålende blå ista-cykel.

Læs hvordan Stefan undgår trafikkaos
 

ista Danmark bliver grønnere

istas nye servere sparer hvert år fremadrettet miljøet for op imod 88.000 kWh, hvilket svarer til 14 ton CO2 om året. ista arbejder nemlig løbende på at drive en så miljøvenlig virksomhed som overhovedet muligt, og derfor har vi udskiftet vores eksisterende 20 servere med tre ultramoderne og energibesparende servere og dataopbevaringsenheder.