ista støtter Danske Hospitalsklovne med 56.000 kr.

Danske Hospitalsklovne støtter indlagte børn og deres familier. Forleden kunne ista overrække organisationen en check på 56.000 kr. som hjælp til deres videre arbejde. ”Vi vil være der for alle indlagte børn uanset deres diagnose. Og vi er ikke i mål”, lyder det fra direktør Kenneth Øhrberg.

”Hvert år bliver ca. 75.000 børn indlagt på de danske hospitaler. For mange er det heldigvis et kort visit, for andre er det en længere periode. Og for nogle børn er sygdom et livsvilkår. Danske Hospitalsklovne gør en kæmpestor indsats for at gøre de indlagte børns hverdag lidt sjovere, så de for en stund kan glemme sygdommen og få sig en god oplevelse. Det vil ista meget gerne støtte, så da vi i forbindelse med vores flytning til nye lokaler solgte møbler, planter med videre til medarbejderne, valgte vi i ista at fordoble den indtægt, vi fik, og donere beløbet til Danske Hospitalsklovne”, fortæller adm. direktør Benny Mathiesen.

Han er meget glad for den støtte og fine opbakning, medarbejderne i ista har vist   indsamlingen. ”Det er godt gået, og vi kan alle sammen være super stolte af, at vi kan hjælpe Danske Hospitalsklovne med at hjælpe syge børn på landets hospitaler”, sagde han, da han, i samarbejde med istas HR-chef og regnskabsmedarbejder og tillidsrepræsentant Annelise Andersen, i slutningen af 2019 kunne overrække en check på 56.000 kr. til direktøren for Danske Hospitalsklovne Kenneth Øhrberg og hospitalsklovnen Flip.

 Hos Danske Hospitalsklovne arbejder vi for at styrke børns livsglæde og livsmod.

”Hos Danske Hospitalsklovne arbejder vi for at styrke børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Vi møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden”, fortæller Kenneth Øhrberg, og han fortæller videre:

”Når vi træder ind i et rum, ser vi de mennesker, der er – børn, pårørende og personale – og reagerer på den konkrete stemning. Måske er der brug for at omdanne hospitalsstuen til et rum fuld af leg og magi. Måske er der brug for hjælp til at gennemføre en undersøgelse. Eller måske er der brug for, at vi sætter ord og krop på barnets smerte. Hospitalsklovnen deler sin styrke med barnet og giver, hvad der er behov for. For mange børn kan klovnen blive en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt. Og et anker at vende tilbage til”.

Danske Hospitalsklovne er ikke frivillige, men professionelt uddannede og lønnede. Det giver tryghed for både barn, forældre og hospitalspersonale. Man har sin egen skræddersyede og internationalt anerkendte hospitalsklovneuddannelse, hvor klovnene bliver undervist i en bred vifte af kunstneriske værktøjer kombineret med træning i bl.a. relationsopbygning, neuropsykologi og samarbejde med personalet. Lige nu findes der 52 klovne, og snart vil yderligere ni klovne blive en del af korpset.

Et stærkt samarbejde
”Vi tilpasser vores tilstedeværelse efter de enkelte behandlingssteders behov. Men vi tilstræber kontinuitet og fastholder relationen til de børn, der er på afdelingen i længere tid. Vi gør det i tæt samarbejde med personalet, og vi tilbyder vores hjælp, hvor der er behov for det; som legekammerat, som brobygger mellem børn, familier og personale eller som barnets vidne i en svær situation”, fortæller Kenneth Øhrberg.