Fűtési költségmegosztók

A lényeg a részletekben rejlik

A modern energiaellátásnak köszönhetően a lakásokban és a házakban bármikor kellemes a helyiségek klímája. Az ista Magyarország Kft. fűtési költségmegosztói gondoskodnak arról, hogy a fogyasztási arányok mérése és ezek kiszámítása mindig pontos és megbízható legyen. Költségmegosztóink kompakt és távérzékelős kivitelben egyaránt szerelhetőek.

FIGYELEM!

A költségmegosztás megvalósítását követően a lakóközösségek minden esetben vegyék fel a kapcsolatot távhőszolgáltatójukkal és jelezzék, hogy a jövőben költségmegosztók szerinti elszámolást kérnek!

doprimo® 3 radio

Az ista saját fejlesztésű és gyártású doprimo 3 radio rádiófrekvenciás elven működő fűtési költségmegosztói kétérzékelős elektronikus technológiát alkalmaznak. Mérik az eltelt időt, továbbá a radiátor és a helyiség hőmérsékletét és ezen mért adatok függvényében (matematikai algoritmus alapján) egységértéket képeznek, ami a készülékek kijelzőjén is megjelenik. A rádiós elvű működésnek köszönhetően a fogyasztási adatok leolvasását lakáson kívülről végezzük a lakók zavarása vagy jelenléte nélkül.

doprimo® III

Az ista doprimo III helyi leolvasású kétérzékelős fűtési költségmegosztó. Csak abban az esetben kezd el hőleadást regisztrálni („számolni”), amikor a radiátor hőmérséklete 4,5 oC-kal meghaladja a helyiség hőmérsékletét -tehát hőleadást érzékel- és mindaddig „számol”, amíg ez az arány fennáll. Manipuláció lehetőségének megakadályozása érdekében a doprimo III  egyérzékelős üzemmódra vált át akkor, ha a helyiségszenzor hőmérséklete átlép egy küszöbértéket, melyet csak manipulációs kísérlet okozhat.

exemper®

Az exemper® párolgási elv alapján működő fűtési költségmegosztó. A hőátmenet a szerelőponton a fűtőtesttől a mérési folyadékhoz a magas hővezető, alumínium ötvözetű készülékaljon keresztül történik. A behatás hőmérsékletétől és időtartamától függően párolog el a mérési folyadék a precíziós mérőampullában. A felső rész hőálló műanyag, egy előző évi ampulla pedig lehetőséget nyújt a fogyasztásnak az előző évi fogyasztásával való összehasonlítására. A könnyű és precíz leolvasást segíti a fényvezető technika: ha egy zseblámpát tart az exemper® alá, úgy a fény a mérőampullába vezetődik, ami jelentősen megkönnyíti a leolvasást.