Radiátorplombák

Amennyiben Önnek már ismerős fogalom a „téli radiátor, nyári radiátor”, úgy pontosan tudható, hogy miről is szól ez a cikk.

Amennyiben nem hallott még ilyenről - akkor épp ezért ajánljuk figyelmébe tájékoztatónkat.

A lakásokban elvégzett fűtéskorszerűsítést követően (az esetleges radiátorcserék elvégzése után), illetve a fűtési költségmegosztók felszerelésével egyidőben a lakóközösség döntése alapján lehetőség van a radiátorokat áttetsző színű, ista logóval ellátott, sorszámozott, önzáró műanyag radiátorplombákkal lezárni, melyek az esetleges visszaélésektől védik a lakóközösséget.

Tapasztalatok alapján tudjuk, hogy sajnos a felhasználók egy része esetenként olyan módon gondolja a „takarékoskodást”, hogy a lakásban a fűtési szezon kezdete előtt a költségmegosztóval ellátott radiátor(oka)t leszerelik és a helyére olyan radiátor(oka)t tesznek a fűtési szezon idejére (vagy egy részére), amelye(ke)n nincs felszerelve költségmegosztó. Az ilyen visszaélések viszonylag nehezen felderíthetőek, hiszen a lakásokba nem lát be senki – ugyanakkor az itt elcsalt fűtési költséget a lakóközösség többi tagjai fizetik meg a trükközők helyett.

A radiátorok általunk ajánlott védelme, plombálása arra irányul tehát, hogy a radiátorok leszerelésével ne lehessen manipulálni a költségosztókon megjelenő fogyasztást.

A radiátorplombákat 1/2”, 3/4”, illetve 1”-os méretben hozzuk forgalomba és természetesen a felszerelésüket, továbbá (külön díj ellenében) akár évenkénti ellenőrzésüket is vállaljuk.

Az önzáró plombát a radiátor felső bekötésénél, a szabályzó szelep előtti hollandira tesszük (a megfelelő méretben) és egyszerűen összepattintjuk. Az így bezárt plombát csak annak eltörésével, tehát roncsolással lehet szétnyitni. A plomba sorszámát a szerelésnél vezetendő munkalapon feltüntetjük, így pontosan követhető, hogy mely lakásban / albetétben, milyen sorozatszámú plombának kell lennie.

Jelen tájékoztatónk nem minősül ajánlattételnek, a részletekkel és a költségekkel kapcsolatban kérjük, keresse szakértő munkatársainkat!