sensonic® 3 kompakt hőmennyiségmérő

A sensonic® 3 kompakt egy olyan többsugaras szárnykerekes mérőkészülék, amelyben a szárnykerék forgását elektronikusan mérjük meg. Mivel a többsugaras elvnek megfelelően a víznyomás egyenletesen terheli a szárnykereket és a csapágycsapot, így a sensonic® 3 kompakt teljes élettartama alatt nagyon magas mérési stabilitással rendelkezik. A sensonic® 3 kompakt hőmennyiségmérő számlálóművet, vízmérő egységet, hőmérsékletérzékelő párt és beépített rádiókommunikációra alkalmas modult egyesít egy készülékben.
A sensonic® 3 kompakt beépített 1 méter hosszúságú visszatérő–érzékelővel és egy 1,5 méter hosszúságú előremenő érzékelővel van felszerelve.
Az LCD kijelző a normál üzem alatt készenléti állapotban van és csak a zöld szenzoros érintőfelület megnyomásakor aktiválódik. Így a nagy teljesítményű elemek élettartamát megnövelhetjük.

A sensonic® 3 kompakt különböző beépítési készletekkel minden típusú és anyagú vezetékbe könnyen beépíthető.

A hőmérsékletkülönbség mérésére az átfolyástól függetlenül minden 60. másodpercben kerül sor.

Rendelhető GJ vagy kWh mértékegységű kijelzéssel egyaránt.

sensonic® 3 calculator számlálómű

A falra szerelhető kivitelű sensonic® 3 calculator műszaki koncepciója hasonló a  sensonic® 3 kompakt hőmennyiségmérő készülékéhez.
A sensonic® 3 calculator egy mikroprocesszoros számlálóművet, hőmérsékletérzékelőket és beépített rádiókommunikációra alkalmas modult egyesít egy készülékben. Szerelhető ultrahangos, többsugaras szárnykerekes vagy Woltmann rendszerű vízmérőkkel együtt, így alkotnak egy hőmennyiségmérőt.
A sensonic® 3 calculator számlálómű a moduláris, osztott verzióban különböző méretű (NA15-NA 200mm) vízmérő egységekkel és három különböző (3 méter, 10 méter vagy 30 méter hosszúságú) hőmérsékletérzékelővel kombinálható.
A sensonic® 3 calculator számlálómű három különböző verzióban 1/25/250 liter/impulzus ellenértékekkel kapható.
A sensonic® 3 calculator Tx verzióban az impulzus ellenérték egyedülálló módon egy kézi programozó készülék segítségével az 1/2,5/10/25/100/250/1.000/2.500 liter / impulzus ellenértékre is beállítható.
Alaplemeze ugyanolyan méretekkel rendelkezik, mint az ezt megelőző modell, így annak kicserélése ugyanazon szerelőlap alkalmazásával problémamentesen megoldható.
A hőmérsékletkülönbség mérésére az átfolyástól függetlenül minden 60. másodpercben sor kerül.

Rendelhető GJ és kWh vagy MWh mértékegységű kijelzéssel egyaránt.

-       T1/T25 GJ

-       T1 kWh           T25/T250 MWh

ultego 3 smart hőmennyiségmérő

Az ultego 3 smart hőmennyiségmérő az energiafogyasztás korrekt megállapítását szolgáló mérőműszer.
A készülék részeit egy hightech műanyagból készült átfolyásérzékelő, két fixen
csatlakoztatott hőmérsékletérzékelő, valamint egy, a térfogatból és hőmérsékletkülönbségből az energiafogyasztást kiszámító számlálómű képezik.
A térfogatmérő a kopásmentes ultrahangos mérés elvén működik, mechanikusan mozgó alkatrészek nélkül.
A tartós akku a fogyasztásmérő teljes használati idején működőképes (ld. típustábla). 

Az ultego III smart egy opcionálisan kapható impulzuskimenettel rendelkezik. Két csatornán keresztül energiát, volument vagy üzemállapotot lehet kiadni.

Kapható fűtést és hűtést egyidejűleg mérő hibrid kivitel, valamint M-Bus kommunikációs változat is.
Egy hozzá kapcsolható rádió modul segítségével a készülék rádiófrekvenciás kommunikációra is alkalmas. 

Rendelhető kWh kijelzővel.

A hőmennyiségmérők hitelesítésével kapcsolatos aktuális információk a a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján elérhetőek.